Training "Online zichtbaarheid: hoe laat je klanten jóu kiezen?"

Wil jij voortaan online opvallen bij jouw doelgroep? Anders gezegd: wil jij voorkomen dat je doelgroep jouw LinkedIn-profiel niet te zien krijgt? Wil je een professioneel, digitaal visitekaartje en weten hoe jij jezelf het beste kunt presenteren? Wordt het tijd dat men weet dat jij dé expert bent in jouw vakgebied? Of wil je weten hoe jíj uitgebreid zoekt binnen LinkedIn, om zo je bereik en daarmee je netwerk én de kans op nieuwe klanten te vergroten? En heb jij vooral geen tijd of behoefte om het wiel zelf uit te vinden? Profiteer dan van míjn training: hoe laat je klanten jóu kiezen?

Jouw doel in het kort
Je wenst een goede basiskennis van je persoonlijke profiel en wilt begrijpen welke onderdelen belangrijk zijn om zowel je profilering als positie op LinkedIn te versterken. Je wilt online kunnen zoeken naar besluitvormers, prospects, kandidaten en daarmee bouwen aan een goed kwalitatief netwerk om je doel te bereiken. 

Inhoud van de training
Met deze basistraining voor jouw persoonlijke LinkedIn-profiel leg je een goede fundering voor al je (toekomstige) LinkedIn-activiteiten. Het geeft je volop inzichten om onderscheidend en succesvol LinkedIn in te zetten. Een goed begin is het halve werk, dus nog voor de training plaatsvindt, analyseer ik jouw LinkedIn-profiel. De uitkomsten verwerk ik in de training, zodat je de praktische tips direct kunt toepassen. Je leert bijvoorbeeld:

álles over het belang van LinkedIn en waarom jouw persoonlijke profiel absoluut niet mag ontbreken. Daarnaast ontdek je de structuur van LinkedIn tot in detail. Ken jij bijvoorbeeld het verschil tussen een persoonlijk profiel, een bedrijfspagina en een groep? Na de training wel. Je weet dan tevens hoe jouw profiel presenteert en vindbaar maakt middels zoekmachineoptimalisatie. Ook weet je hoe je jouw potentiele klant of opdrachtgever jóu laat kiezen en andersom: je leert hoe jij belangrijke prospects, klanten of kandidaten vindt en bouwt aan een sterk netwerk.

Welke content voor jouw volgers relevant is én waarde toevoegt, dat neem ik met je door. Samen bespreken we diverse mogelijkheden. Niet iedereen voelt zich even comfortabel bij het plaatsen van content op LinkedIn. Dat is ook niet erg. Gelukkig kun je ook zonder dat je berichten plaatst goed zichtbaar zijn binnen jouw doelgroep. Daar is een aantal slimme manieren voor. 

Hoe je dit doet leg ik uit in deze training. 

Duur:  één werkdag of twee dagdelen.

Locatie: online, Incompany of bij Boutique Office in Arnhem (met inacht neming van de RIVM-maatregelen).

Deelnemers: max 6 i.v.m. interactie. Privé is ook mogelijk.

Intake: 
Geen twee trainingen en geen twee personen zijn hetzelfde. Iedere training bevat dan ook specifieke, aansprekende voorbeelden die aansluiten bij jouw organisatie en jouw doelgroep. 

 Ik bespreek tijdens de intake graag met je:

Doel: wat wil je bereiken met LinkedIn?
Huidige situatie: hoe zien de persoonlijke LinkedIn dashboards eruit en wat is de huidige SSI? 
Doelgroep: wie is de doelgroep en wat zijn hun behoeften?
Concurrentie: welke concurrenten heeft de organisatie? 

Graag bespreek ik jullie specifieke wensen en uitdagingen om te zorgen voor een training die perfect aansluit op de behoefte. 

 Resultaat na het eerste dagdeel:

✔ jouw LinkedIn-profiel is optimaal.
✔ je kunt een kwalitatief in plaats van kwantitatief netwerk opbouwen.
✔ je weet jezelf het beste te profileren.


Na het tweede dagdeel:

✔ weet je hoe je LinkedIn nóg beter persoonlijk en zakelijk inzet
✔ heb je alle ins en outs geleerd over passende content voor meer bereik en interactie
✔ heb je inzichten over de Social Selling Index (‘SSI’).
✔ weet je de zoekfunctie in jouw voordeel te gebruiken.
✔ heb je kennis van de kenmerken van de betaalde LinkedIn tools, zoals LinkedIn Premium en Sales Navigator.