Social CEO: de kracht van CEO Branding

Jouw bestaande netwerk is groot. Jij staat bekend als een charismatisch leider met een duidelijke visie en bent het gezicht van jouw organisatie. Zo ziet jouw netwerk jou in de offline wereld. Komt die reputatie wel overeen met jouw online reputatie?

Hoe weet jij nu wat de toegevoegde waarde is van jouw reputatie, online of offline? De CEO RepTrak-studie (2017) laat een helder resultaat zien: de CEO van vandaag moet met zijn of haar naam staan voor iets wat waarde oplevert voor de samenleving. Deze waarde communiceer jij duidelijk. Je bent zichtbaar voor jouw netwerk. Offline gaat jou dit goed af, getuige jouw grote en waardevolle netwerk. Nu online nog.

Hoe? LinkedIn is hiervoor het ideale platform. Op LinkedIn communiceer jij uitstekend met jouw publiek. Het is hét platform waar jij de discussie voert met jouw netwerk en met de mensen daarbuiten.  

Tijd om jouw rol als social CEO te pakken. Laat je niet tegenhouden door de risico’s op ongewenste aandacht of negatieve feedback. Online zichtbaar zijn biedt juist enorme kansen: jij creëert openheid en transparantie over jouw organisatie. Zo genereer jij vertrouwen en geloofwaardigheid bij zowel interne als externe stakeholders.  Die zichtbaarheid begint bij de top. Bij jou dus!

Jij bent als CEO of algemeen directeur de bekendste werknemer binnen jouw organisatie. Jouw online activiteiten als invloedrijke leider hebben een enorme impact. Zo bereik je een breed publiek, bouw je consistent aan jouw reputatie en creëer je een relevant verhaal voor jouw volgers.

Kortom: branding kan niet langer worden geregisseerd via persberichten en corporate content, maar door jou en jouw collega’s. Jullie zijn de gezichten en de stemmen van de organisatie. Wil je weten hoe wij samenwerken in jouw CEO Branding traject en gaan voor succes? Neem contact met mij op.

PS: je hoeft niet al jouw posts zelf te schrijven – zolang je tijd steekt in het vertellen van jouw waardevolle verhaal aan mij.  

Wil je van mijn klanten horen hoe zij het CEO Branding traject ervaren? Zij staan je graag te woord.

De resultaten van jouw CEO Branding traject: