Ambassadeurschap op LinkedIn

Mensen volgen mensen. Je hebt interactie met de mensen om jou heen, met jouw netwerk. LinkedIn is allang niet meer alleen B2B. Het is een H2H-platform: human to human.  Als mens praat je meestal niet tegen een logo of een merk, wel met de persoon daarachter. Zonder hier al te veel in te gaan op het algoritme, het draait wel om de interactie. Dé reden dat jouw merkambassadeurs met hun content snel meer mensen op sociale media bereiken dan jij met jouw content op het bedrijfsprofiel.

Jouw medewerkers zijn jouw merkambassadeurs: zij geven jouw organisatie een gezicht en stem. Zij zijn trots op hun werk en willen deze trots graag uitdragen. Wat telt, is dat zij bereid zijn vol enthousiasme een kijkje achter de schermen te geven en hun kennis te delen in lijn met het gedachtegoed van jouw organisatie.  

Hoe maak je van jouw medewerkers goede merkambassadeurs die zelf posts op LinkedIn schrijven? Wat is hun verhaal dat relevant is voor hun volgers? Hoe bouw je constructief aan een goed (online) imago? Op deze vragen geeft het traject ‘Ambassadeurschap op LinkedIn’ het antwoord.

Dit is iets voor jouw organisatie

Wil jij de naamsbekendheid van jouw organisatie vergroten? Wil jij werken aan je reputatie of aan jouw werkgeversimago? Wil jij de connectie met je merk versterken?  Dan is dit traject bij uitstek geschikt. Ik motiveer en inspireer jouw medewerkers, zodat zij online hun trots delen met hun netwerk. Jouw medewerkers hebben een uniek netwerk, enthousiaste verhalen, zijn bevlogen en stralen vertrouwen uit. Zo bouwen jullie samen aan een sterk merk en netwerk.

''De tijd dat alleen directie en perswoordvoerders het gezicht voor de buitenwereld waren, is voorbij''

Wat zijn jouw voordelen?

Voor veel mensen zijn de activiteiten van de organisatie en haar werknemers op social media doorslaggevend voor het merkimago en de aantrekkelijkheid als werkgever. Jouw medewerkers helpen je bouwen aan een goede reputatie. Zij verhelderen je bedrijfscultuur. Zij versterken klantenrelaties en vergroten daarmee je conversie.

Wat leer je van mij?

Allereerst gaan we ‘hands-on’ aan de slag met de persoonlijke LinkedIn-profielen van jouw medewerkers: de profielen zijn het visitekaartje. Daarna maken we samen per individu zijn of haar Personal Branding-portfolio inzichtelijk. Wat is zijn of haar unieke waarde en propositie? Hoe ziet zijn of haar huidige netwerk eruit? Wat is de persoonlijkheid van jouw medewerker?

Goed zichtbaar zijn op LinkedIn valt of staat met content. Content bedenken en maken kan een struikelblok zijn. Geen zorgen: mijn contentradar werkt op volle toeren. Jouw medewerkers profiteren van mijn kennis, ervaring en ideeën over doelgroepen en content : ik denk graag mee. Ook deel ik tijdens dit traject graag mijn kunde over contentmarketing en storytelling.

Unieke aanpak

Jouw ambassadeurschapstraject duurt minimaal drie maanden. Een periode waarin ik je en jouw medewerkers begeleid, motiveer en proactief adviseer.

Het delen van kennis zit in mijn dna: ik geef graag tips aan de mensen om mij heen. Mijn positieve energie en het plezier dat ik heb in het begeleiden van jouw medewerkers, dragen bij aan een inspirerend en uniek traject.

Wat jij krijgt

LinkedIn certified professional